همانطور که میدانید صادرات کالا از مهمترین فعالیتهای اقتصادی به شمار میرود. این فعالیت در مقابل واردات کالا شکل میگیرد که امری مهم در خصوص افزایش رونق اقتصادی در یک کشور به شمار میرود. این مسئله را بسیاری از کارشناسان این حوزه تایید کردهاند که صادرات کالا عامل اصلی پیشرفت اقتصادی میباشد، لذا دولتها تا آنجا که میتوانند، باید راه را برای بازرگانان و تجار در این امر هموار کنند.
البته ناگفته پیدا است که صادرات کالا امری دشوار بوده زیرا همواره نیاز است تا دانش و تجربه لازم را در این زمینه داشته باشیم. علت این امر بیشتر به آشنایی با قوانین و مقررات تجارت بینالمللی و همچین شناخت کشورهای مبدا میباشد تا بتوان از بروز مشکلات آتی جلوگیری کرد.
در مجموع میتوان گفت برای صادرات کالا نیازمند یک سری قوانین هستیم که به آنها مراحل صادرات کالا گفته میشود. پس قبل از هر کاری تجار و بازرگانان ما باید در ابتدا با این قوانین آشنایی داشته باشند و سپس اقدام به صادرات کالایی به کشورهای مقصد نمایند.
اگر شما به دنبال تجارت در عرصههای بینالمللی هستید، توصیه میکنیم حتما قبل از انجام هر کاری با مشاوران و کارشناسان زبده گروه بینالمللی جوانشیر مشورت کرده تا راهنماییهای لازم را به شما ارایه کنند. بدین شکل شما میتوانید با خیالی آسوده و کسب اطمینان خاطر به تجارت بینالمللی خود بپردازید.
آشنایی با مراحل صادرات کالا
همانطور که در ابتدا نیز به آن اشاره شد، برای انجام صادرات کالا باید علاوه بر شناخت قوانین بینالمللی در زمینه تجارت و بازرگانی، باید با قوانین داخلی کشورهای مقصد نیز کاملا آشنا بود. پس برای آنکه از مراحل صادرات کالا اطلاعات بیشتری داشته باشید ما در اینجا مراحل آن را برای شما توضیح میدهیم.
گروه بینالمللی جوانشیر میتواند شما را در انجام کلیه فعالیتهای تجاری از جمله صادرات کالا یاری کند. این شرکت با داشتن سالها تجربه در زمینه صادرات کالا و واردات کالا از شرکتهای مطرح داخلی و خارجی فعال میباشد که امیدوار است شما نیز یکی دیگر از مشتریان خوب این شرکت شوید تا بتوانید با مشاورهها و انجام مراحل مورد نیاز توسط کارشناسان حرفهای ما تجارت خوبی را در پیش بگیرید.
تعیین استراتژی
در اولین گام باید همه جوانب برای صادرات یک کالا به کشور مقصد بررسی شود. این مسئله میتواند در زمینه قوانین تجاری و بازرگانی، آداب و رسوم، قیمتها، کالاهای رقیب، نیازمندیهای مردم آن کشور و موارد دیگر باشد. علاوه بر این باید یک برنامهریزی مدون در رابطه با کالاهای صادراتی مدنظر و چگونگی تامین آنها، قیمتگذاری مناسب با توجه به شرایط مقصد، بازاریابی ، هزینهها، سرمایه مورد نیاز اولیه و سایر موارد انجام دهید.
شناسایی نیاز بازار
در این مرحله باید زمان و انرژی زیادی را صرف کرد تا بهترین نتیجه را کسب نمود. در این مرحله باید بازار هدف به منظور فروش کالاهای صادراتی را به دقت بررسی تا بازار مناسبی برای کالای مورد نظر پیدا کرد. در حقیقت باید نیازسنجی کالای صادراتی را در کشورهای مقصد مدنظر بررسی دقیق کرد تا بتوان موفقتر در این عرصه وارد شد.
انتخاب نوع کالای صادراتی
تعیین و مشخص کردن نوع کالای صادراتی میتواند بسیار مهم باشد. برای اینکه بتوان نوع کالای صادراتی به کشور مقصد مدنظر را به درستی مشخص نمود و در آن موفق شد، نیازمند بررسی و کنکاش زیاد در مرحله دوم است که نتیجهاش را در این مرحله دریافت خواهید کرد، چرا که نتیجهگیری درست در این مرحله نیازمند دقت بررسی در مرحله دوم است. پس پیش از هر کاری با توجه به نیازسنجی کشور مقصد باید کالای خود را جهت صادرات انتخاب کنید.
انجام فرآیند صادرات
در این مرحله باید اسناد و مدارک مورد نظر فراهم شود که در زیر به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- دریافت کارت بازرگانی: همان طور که قبلا در مقاله «کارت بازرگانی چیست» اشاره شد، به منظور فعالیت در عرصههای تجارت بینالمللی نیاز به اخذ این کارت است که دریافت آن شرایط و مراحل خاص خود را میطلبد. پس اگر به دنبال تجارت بینالمللی هستید، باید در ابتدا این کارت را تهیه کنید.
- بازاریابی صادراتی: مهمترین مسئله فروش کالای صادراتی در کشورهای مقصد است. به همین دلیل برای رسیدن به این هدف باید روشهای مختلف بازاریابی را شناسایی و تبلیغی موثر برای کالای مدنظر انجام شود.
- پیش فاکتور یا پروفورما: پس از مشخص شدن کشور مقصد، شما به عنوان یک صادرکننده باید یک پیش فاکتوری با مشخصات کاملی مانند قیمت، تعداد و غیره به خریدار ارایه کنید.
- ایجاد یک قرارداد صادراتی: پس از ارایه پروفورما، نیاز است بین دو شرکت با توجه به قوانین صادراتی بینالمللی قرادادی بین صادرکننده و واردکننده نوشته و امضا شود.
- انجام امور گمرکی: در این بخش تمامی فعالیتهای مربوط به امور گمرکی مانند تعیین ارزش گمرکی، قرارداد حمل و نقل، بیمه کالا، گواهی بازرسی، گولاهی مبدا، صدور فاکتور و غیره باید توسط صادرکننده انجام شود.
- انتقال وجه: یکی از مهمترین بخشها جهت صادرات کالا انتقال وجه است. این مسیر با توجه به تحریمهای انجام گرفته کمی دشوار است، ولی برخی از صرافیها و سیستمهای بانکی این کار را برای شما انجام خواهند داد. البته برای دور زدن این تحریمهای مالی راههای دیگری نیز وجود دارد.
همیشه کار را به کاردان بسپارید
گروه بازرگانی جوانشیر هم اکنون در زمینه انجام امور صادرات در زمینههای صادرات نفتی و غیرنفتی فعالیت داشته و با داشتن واحد فعال صادرات در بزرگترین بندر ایران آماده همکاری با شرکتهای تولیدی در زمینه صادرات فراوردههای نفتی و غیرنفتی میباشد. صادرات کالاهای ایرانی به ۱۲۸ کشور با وجود تحریمها انجام میشود که ۷۰ درصد تجارت خارجی ایران با آسیا است. اگر شما به عنوان یک تولیدکننده علاقهمند به ورود به حوزه صادرات هستید، با مشاورین متخصص این گروه بینالمللی در تماس باشید، زیرا مطمئنا ما با جدیت پیگیر و پاسخگوی شما هستیم.