افراد حقیقی و حقوقی برای واردات کالای درخواستی خود باید در ابتدا مجوز ثبت سفارش کالا را از سازمان توسعه و تجارت ایران دریافت کرده و پس از آن فرآیند ثبت سفارش کالا را پیگیری نمایند. شایان ذکر است که مجوز دریافتی تنها 3 تا 6 ماه اعتبار دارد و در صورتی که در این بازه زمانی روند کار پیگیری نشود، مجددا باید نسبت به دریافت مجوز از سازمان توسعه و تجارت ایران اقدام کرد.
برای دریافت مجوز ثبت سفارش کالا افراد حقیقی و حقویقی باید مشخصات کالای درخواستی برای واردات را به شکلی کامل همراه با پیش فاکتور فروشنده ارایه کرده و در سامانه جامع تجارت ایران ثبت کنند.
سامانه جامع تجارت ایران
این سامانه به آدرس اینترنتی https://www.ntsw.ir برای این منظور در اختیار شما قرار گرفته است تا بازرگانان محترم بتوانند هر چه راحتتر و سریعتر فرآیندهای مربوط به اخذ مجوز واردات و ترخیص را به صورت الکترونیکی و یکپارچه انجام دهند.
این سامانه شامل سامانه شناسه کالا، سامانه جامع انبارها، پرتال ارزی، سامانه سنجش اعتبار، سامانه جامع امور گمرکی، یکپارچهسازی معاملات ارزی نیما، سامانه جامع حمل و نقل و سایر سامانهها و اطلاعات مورد نیاز در این رابطه میباشد. این سامانهها همان طور که مطلع هستید، حضور فیزیکی افراد حقیقی و حقوقی را به حداقل رسانده و روند تجارت بینالمللی را برای بازرگانان راحتتر میکند.
ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران
شما میتوانید با مراجعه به سایتhttps://www.ntsw.ir وارد این سامانه شوید. اگر از قبل در این سامانه ثبت نام کرده باشید، با زدن کد ملی و رمز عبور میتوانید وارد شوید. در غیر این صورت باید مراحل ثبت نام اولیه در سایت را با پر کردن فرم درخواست انجام دهید. در این فرم معمولا فیلدهایی را مانند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، نام پدر، آدرس و شماره تلفن و موارد دیگر که در زیر لیست شدهاند، وارد میکنید.
- ارایه مجوزها و استانداردهای لازم برای واردات
- ارز دولتی یا آزاد در رابطه با معامله
- اطلاعات پیش فاکتور مطابق با نسخه اصلی فروشنده
- اطلاعات حمل کالا
- پرداخت کارمزد مربوط به ثبت سفارش کالا با توجه به مبلغ کل پیش فاکتور و نوع ارز
- دریافت کد هشت رقمی ثبت سفارش واردات کالا
- مرز وارداتی کالا
- مشخصات کالا از جمله مقدار، وزن خالص و ناخالص، نوع بستهبندی، توضیح فارسی و انگلیسی و درج کد تعرفه گمرکی
- نحوه ثبت سفارش کالا اعم از بانکی یا غیربانکی
فرآیند ثبت سفارش کالا
هر فرد حقیقی یا حقوقی پس از توافق با شرکت مبدا جهت واردات کالای مد نظر خود باید یک پیش فاکتور دریافت کند. پیش فاکتور صادر شده توسط فروشنده باید دارای مهر و امضا باشد تا بتوان به عنوان سندی مهم آن را در سامانه جامع تجارت ایران ثبت کرد. همچنین برای دریافت کد فیدای 10 رقمی این پیش فاکتور ضروری است. این کد به منظور استعلام فروشنده کالا و بررسی سوابق آن کاربرد دارد. شایان ذکر است که موارد زیر باید در پیش فاکتور لحاظ شده باشد تا اعتبار پیش فاکتور تایید گردد.
- ارز معامله و نحوه پرداخت آن
- اطلاعات کامل خریدار و فروشنده
- تاریخ صدور پیشفاکتور و مدت اعتبار آن
- تعیین گمرک مبدا و مقصد و مرزهای ورودی
- شرایط حمل کالا
- کشور تولیدکننده کالا
- مشخصات کامل کالا (توضیح کالا، قیمت واحد، مقدار، وزن، نوع بستهبندی و کد تعرفه گمرکی کالا)ن آن کاربرد دارد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز ثبت سفارش کالا
- اخذ مجوزهای قانونی لازم (مجوز جهاد کشاورزی، مجوز سازمان انرژی اتمی، مجوز وزارت بهداشت و غیره)
- اصل پروفرما به همراه کپی
- اوراق ثبت سفارش امضا شده توسط متقاضی
- کارت ثبت نام وزارت بازرگانی
انواع ثبت سفارش
ثبت سفارش کالا به سه دسته تقسیمبندی میشود.
- ثبت سفارش کالا بر اساس درخواست کاربر
- ثبت سفارش کالا بر اساس روش پرداخت
- ثبت سفارش کالا بر اساس نوع کارت بازرگانی
همچنین واردات کالا بر اساس ثبت سفارش به سه دسته تقسیمبندی میشود.
- واردات کالا بدون انتقال ارز با توجه به مصوبات کمیسیون. معمولا کالاهای دارای پروانه بهرهبرداری با توجه به ماده 6 و بند 9 ماده 38 قانون سهولت نوسازی صنایع، جزو کالاهای مجاز شناخته میشود.
- واردات با ارز آزاد و به صورت واردات در مقابل صادرات.
- واردات از محل سهمیههای ارزی بعد از تخصیص ارز مورد نیاز از سازمان تخصیص ارز کشور.
ثبت سفارش کالا بر اساس روش پرداخت به شکل دیداری، مدتدار و حوالهای در حوضه بانکی کشور انجام میشود و شامل واردات در قبال صادرات و ثبت بدون انتقال ارز در حوضه غیربانکی است. شایان ذکر است که تمامی فعالیتهای مربوط به سفارش واردات کالا چه به صورت پرداخت ارزی و چه به صورت صادرات در مقابل واردات باید تابع قوانین تجارت کشور انجام شود. در مورد سفارشات از طریق کارت بازرگانی، میتوان از کارتهای بازرگانی تجاری، خدماتی، تولیدی و موردی استفاده نمود. لازم به ذکر است، افرادی که در دستگاههای دولتی حضور دارند، امکان دریافت کارت بازرگانی را ندارند. جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در گروه بینالمللی جوانشیر تماس بگیرید.
هزینه ثبت سفارش کالا
هزینه ثبت سفارش کالا برای همه کالاهای وارداتی نیم درصد محاسبه میشود. این مبلغ به صورت آنلاین محاسبه و در سامانه ثبت سفارش مشخص میگردد. جهت محاسبه این مبلغ سامانه به شکل خودکار پس از وارد کردن مبلغ پرفوما و نرخ تسعیر مبلغ قابل پرداخت توسط شما را محاسبه و نمایش میدهد.
توجه داشته باشید که طی کردن چنین مراحلی برای به حداقل رساندن هزینههای گمرکی و آشنایی کامل با قوانین جدید گمرکی و بازرگانی نیازمند استفاده از کارشناسان و مشاوران حرفهای و باتجربه در این زمینه است. به همین دلیل گروه بینالمللی جوانشیر با داشتن تیمی زبده در همه گمرکهای کشور تمامی مراحل مورد نیاز برای ثبت سفارش و تسریع در فرآیندهای لازم را انجام و مشاورههای لازم را به شما ارایه و در انجام تمامی فعالیتهای گمرکی و بازرگانی شما را همراهی خواهد کرد.